November 2018

Slutet av 2018 och snart 2019

november 26, 2018 12:00 av Marita  Hilliges

När slutet av 2018 närmar sig är uppgiften att sammanfatta året som gått och planera för framtiden. 

Vi har ett intensivt och roligt år bakom oss. Det är imponerande så mycket alla ledamöter i alla grupper gör i SUHF:s namn. Flera gånger i veckan är det fullt på SUHF:s kansli och det diskuteras högskolefrågor på höjden, bredden och längden i alla hörn.

Under året har vi genomfört ett tjugotal konferenser och seminarier, alltifrån dialogseminarium med forskningsfinansiärer i januari till samrådsseminarier runt om i landet kring ramverk för kvalitetssäkring av forskning i november. Däremellan har vi varit i Almedalen och diskuterat internationalisering, autonomi, styrning av högskolan och forskningsetik, men även haft seminarier kring bl.a. hållbar utveckling, Metoo och konstnärlig forskning. Ja, bredden av aktiviteter visar hur brett högskolefrågorna sträcker sig.

Men SUHF har inte bara genomfört konferenser. Det har lämnats yttranden till olika utredningar, det har tagits fram rekommendationer, skrivits rapporter, förts dialog med olika externa aktörer. Ja, listan är nästan oändlig.

Nu närmar sig ett nytt år med nya spännande utmaningar.

I oktober fastställde förbundsförsamlingen en verksamhetsplan för SUHF för 2019. Utifrån rubrikerna: framtidens utmaningar, kompetens, dialog och profil anges vad SUHF ska fokusera på under det kommande året. Under samma möte beslutades även en ny styrelse för SUHF från och med 1 januari 2019.

Men innan vi är där ska året knytas samman och välförtjänt ledighet tas ut.

Tack för i år och väl mött nästa!